Glashandel

Glas zetten

24 uurs service

Glasherstel

Calculatie en advies

Allglas Veldman BV
Gasfabriekstraat 2
7541 WD Enschede

Email : info@allglas.nl
Telefoon : 053 – 428 21 24

Isolatieglas

Verschillende soorten Isolatieglas

Standaard Isolatieglas

Ook wel “dubbel glas” genoemd. Standaard Isolatieglas draagt mee aan een betere isolatie in uw pand of woning. Isolatieglas bestaat uit twee verschillende bladen enkelglas met daartussen een spouw ( open ruimte). Standaard zit er een luchtvulling tussen de twee glasbladen, dit zorgt dat de warme lucht minder makkelijk naar buiten gaat. U hoeft dus minder hard te stoken! Dat is gunstig voor uw portemonee én voor het milieu. Ook zullen geluiden door het dubbele glas extra gedempt worden.

Hoog Rendement (HR) glas

HR+ en HR++ glas bestaat uit twee lagen glas en een spouw gevuld met argon (gas), daarnaast heeft een van de twee glasplaten een metaalcoating. Het argon geleidt de warmte minder dan lucht. De metaalcoating zorgt er voor dat de warmtestralen weer naar binnen gekaatst worden. HR+ en HR++ glas hebben beide deze gasvulling en een coating. Het verschil tussen HR+ en HR++ is de spouwbreedte (ruimte tussen de glasplaten). En daardoor de isolatiewaarde. Is deze spouw minder dan 13 mm is het HR+, 13 mm of groter is HR++. HR+ heeft een U- waarde(isolatiewaarde) van 1,2 tot 2,0. HR++ heeft een U-waarde van 1,2 of minder. Een lagere isolatiewaarde is een hoger rendement.

 

Isolatieglas i.c.m. gefigureerd glas

Standaard wordt isolatieglas gemaakt van twee bladen helder glas. Echter er zijn vele combinaties mogelijk. Bijna elk soort glas kan worden gebruikt voor het maken van isolatieglas. Ook kunt u kiezen voor twee veschillende glassoorten. Bijvoorbeeld helder glas + veiligheidsglas, of helder glas + old style glas, of draadglas + figuurglas, etc etc.

Zonwerend

Staat de zon de hele dag op uw raam? Dan kan de temperatuur zomerdag nog redelijk oplopen, ondanks dat er isolatieglas in zit. Maar hier is een oplossing voor. Bij zonwerend isolatieglas is er een extra coating op de buitenste glasplaat aangebracht. Deze coating weerkaatst de zonnewarmte. Daardoor wordt het raam zelf ook minder warm en kan het geen warmte afgeven aan de (binnen)ruimte. De warmte blijft buiten wat weer in de koelinglasten scheelt (de airco hoeft minder hard te werken).

Activ

Bij Activ glas is er een coating aangebracht waardoor op het glas weinig vuil blijft hangen. Het glas houdt zich als het ware schoon. Dit is ideaal voor ramen die zich op lastig bereikbare plaatsen bevinden. Ook is het bijzonder handig voor ramen die naar buiten open gaan. Doordat het glas minder snel vuil wordt hoeft u niet zo vaak rare capriolen uit te halen om de ramen te kunnen lappen. U kunt overigens kiezen voor activ glas in combinatie met bijvoorbeeld veiligheidsglas.

Veiligheids Isolatieglas

Wilt u dat uw glas isoleert én extra veiligheid tegen inbraak of doorval biedt? Dan raden wij u veiligheids isolatieglas aan. Beide glasbladen zijn hierbij van gelaagd glas. Gelaagd glas zorgt dat de schade bij eventuele ongelukken en inbraken beperkt blijft. Doordat gelaagd glas uit samen- geperste lagen en (transparante) folie bestaat, blijven glasscherven in het glas zitten. Overigens is het een tijdrovende klus geworden voor de inbreker om door dit soort glas uw huis binnen te kunnen dringen. Gelaagd glas kan zo dik mogelijk gemaakt worden. Hoe dikker het glas, hoe steviger het wordt. Van dit glas wordt o.a. kogelvrij-glas en beloopbaar glas gemaakt. Met veiligheids isolatieglas combineert u de schadebeperkende eigenschap van gelaagd glas met de isolerende eigenschap van isolatieglas. Gelaagd glas is verplicht voor dakbeglazing en balustrades.

Geluidwerend Isolatieglas

Heeft u last van veel geluidsoverlast, dan raden wij u geluidwerend isolatieglas aan. De geluids-golven worden door dit glas weerkaatst waardoor geluiden van buiten niet (of in ieder geval een stuk zachter) binnen zullen dringen. Overigens kan dit ook de andere kant op werken: het geluid van binnen zal minder hoorbaar worden voor de buitenwereld. Handig voor als u bijvoorbeeld van drummen én uw buren houdt. U kunt overigens kiezen voor geluidwerend isolatieglas in combinatie met bijvoorbeeld zonwerend glas.

Isolatieglas met vlakverdeling

Heeft u een oud pand met ramen die onderverdeeld zijn in kleine ruitjes door middel van houten roedes? Dit effect kunnen wij met isolatieglas nabootsen. De roedes zitten allen nu tussen de twee glasplaten in. Uw pand behoudt zijn authentieke uitstraling! Alleen scheelt het nu in de stookkosten en u zult sneller klaar zijn met ramenlappen. De vlakverdeling kunnen we geheel volgens uw wens maken. Roedes zijn in verschillende diktes en kleuren te verkrijgen. Ook bij moderne huizen en gebouwen misstaat een raam met vlakverdeling niet.

Spacia

Spacia biedt de thermische prestatie van dubbele isolerende beglazing, maar heeft de dikte van een enkele ruit. Spacia is een echte oplossing voor situaties waar modern comfort en energieprestaties gecombineerd moeten worden met het behoud van het historische uiterlijk van een pand.